Fold

Tumble ‘N Dry en duurzaamheid

Tumble ‘N Dry en duurzaamheid

Tijdens onze deelname aan de Dutch Sustainable Fashion Week willen we de merken uit onze winkel die duurzaam en eerlijk geproduceerd worden in het zonnetje zetten. Een oer-Hollands merk waarvan mensen niet weten dat ze zich hiervoor inzetten is Tumble ’N Dry. Een verrassing hè? Van de week nog kregen we de opmerking: ‘maar dat is toch gemaakt door kinderhandjes.’ Tijd dus om dit fabeltje uit de wereld te helpen.

Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Tumble ’N Dry tekende als één van de eerste het in 2016 opgerichte Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Alle bedrijven die dit convenant hebben ondertekend zetten zich in tegen discriminatie, kinderarbeid en dwangarbeid. Daarnaast wordt er alleen geproduceerd onder veilige en gezonde arbeidsomstandigheden en verdienen de werknemers een eerlijk loon. Geen kinderhandjes dus.

Maar dat is nog niet alles. Al deze bedrijven maken zich hard voor het zo milieuvriendelijk mogelijk produceren van hun kleding met zo min mogelijk dierenleed. Daarbij wordt het gebruik van water, energie en chemicaliën zo veel mogelijk beperkt waardoor er minder chemisch afval en afvalwater is. Een ontwikkeling waar iedereen gelukkig van wordt.

Organic cotton

Daarbij zien we dat Tumble ’N Dry voor zijn kinderkleding steeds vaker organic cotton gebruikt. De hele collectie babykleding bestaat hier al uit. En ieder jaar wordt dit percentage hoger. Bij de productie hiervan volgen ze de Global Organic Textile Standard. Bij vele beter bekend als GOTS. Dit is een strenge certificering waardoor je er zeker van bent dat de productie milieuvriendelijk en ethisch verantwoord gebeurt.

Wij zijn dan ook blij en trots dat het merk wat wij al jaren in de winkel hebben en echt wel aan verknocht zijn deze stappen maakt. Het past helemaal in het plaatje waar wij als winkel en personen voor staan.

Tumble 'n Dry Sandro, Tumble 'n Dry sweater, babykleding, organic cotton, sustainable

 

Tumble'n Dry, babykleding, organic cotton

 

Tumble 'n Dry jurk, meisjesjurk, jurkje, TUmble 'n Dry Karli, tumble 'n dry, meisjeskleding

Deel dit artikel
[addtoany]