Fold

Tip: Museum Voorlinden

Museum Voorlinden Wassenaar is een ware beleving!

Heerlijk alle kids zijn weer naar school en het normale leven gaat weer zijn gangetje. Wij sloten de vakantie vorige week af met een heel leuk uitje. Omdat oma jarig was ben ik met de girls en opa & oma naar Museum Voorlinden in Wassenaar geweest. En wat was het leuk. Wat ons betreft een goede uittip, kijk maar…

Bij aankomst geniet je namelijk al van de mooie omgeving en loop je langs het prachtige landhuis waarin een restaurant zit. Het museum is gehuisvest vlakbij dit landhuis in een mooi modern gebouw.  Maar voordat we daar gingen starten hebben we heerlijk wat gedronken en een taartje (wie jarig is trakteert) gegeten bij de Pop Up Bakery Case.  Dit paviljoen is in de tuin neergezet n.a.v. een tentoonstelling met werken van Wayne Thiebaud. Deze Amerikaanse meesterschilder maakt leuke schilderijen van onder andere heerlijke taartjes in heldere kleuren. Dit beloofde dus veel goeds.

Eenmaal binnen halen we eigenlijk altijd een speurtocht. Op die manier maak je een museumbezoek voor kids super leuk. Ze hebben dan gericht wat te doen, gebruiken hun fantasie en laten ook jou soms anders kijken naar een kunstwerk. Bij Museum Voorlinden hebben ze alleen een speurtocht voor de vaste collectie. Geen probleem hoor, de 3 exposities waren zo leuk dat een speurtocht hier niet nodig was.

3 toffe tentoonstellingen

Uiteraard begonnen we bij Wayne Thiebaud daar hadden we namelijk net een taartje van gegeten. Deze kunstenaar heeft het dagelijks leven tot kunst verheven. Het leukst vonden de meiden de schilderijen met ijsjes, hotdogs en taartjes. Om van te watertanden en op zo’n leuke manier geschilderd.

Daarna The Stage of Being, een prachtige expositie over de mens en zijn emoties,  en de expositie Rhapsody of blue. Okay de achterliggende gedachte van de exposities is voor ons leuk maar de meiden hebben vooral genoten van de bijzondere objecten en schilderijen. Deze zijn meestal gemaakt van gekke, onverwachte materialen waardoor ieder kunstwerk een ontdekking wordt. Uiteraard met her en der een geslachtsdeel wat altijd tot veel hilariteit leidt. En zo ontkom je er niet aan om en plein public nog een beetje seksuele voorlichting te geven ook.

Coole vaste collectie

Naast deze leuke exposities is er de vaste collectie waar ook weer genoeg te ontdekken is. Zo zijn er miniliftjes van ongeveer 20cm hoog. Ja, voor wie zijn die? Zo verzin je samen hele verhalen. Een heus zwembad waar je doorheen kunt kijken en onder kunt staan. Maar ook een brede muur waar je naar binnen kunt gaan en je verrast wordt met ontelbaar veel spiegels waarin je jezelf wel honderden keren ziet. Oh en niet te vergeten een super groot echtpaar onder een parasol. Bizar goed gedetailleerd, ieder rimpeltje, ieder haartje, iedere huidplooi. Levensecht. Eigenlijk is er te veel leuks en bijzonders. Een heus avontuur.

Lekker wandelen in de duinen

Na het museumavontuur was het tijd voor een heerlijke lunch in het mooie landhuis. Want van al die kunst krijg je trek. Met volle buiken zijn we daarna nog lekker gaan wandelen. Vanaf het landhuis loop je zo de duinen in en kun je Scheveningen zien liggen maar ook een blik werpen op de zee. Lekker af en toe een sprintje trekken, met stokken sjouwen en bergje op, duintje af. Al met al een super geslaagde dag voor iedereen. Met als klap op de vuurpijl nog een mooie poster voor de girls van een van de werken van Wayne Thiebaud voor op hun kamer. Ik ging dan ook met 2 moeie maar zeer voldane meisjes naar huis.

Landhuis Voorlinden met een heerlijk restaurant.

Pop Up Bakery Case, leuk paviljoen waar je wat kunt drinken en heerlijke taartjes kunt eten.

Werk van Wayne Thiebaud, een van de favorieten van de meiden.

En met je blauwe shirt pas je prima bij dit kunstwerk. Blauw, blauw ik hou van jou!

De Art of Being, in deze gekke spiegels zie je jezelf steeds anders en heel vaak. Zo ben je op een andere manier ook weer onderdeel van de kunst.

Gezellig bezig zijn met de speurtocht.

De binnenkant van de spiegelmuur. Super tof en een beetje bizar.

Het reuzenechtpaar! Of zouden ze niet getrouwd zijn?

Even onderwater zwemmen…. of zou het nep zijn?

Deel dit artikel
[addtoany]