Fold

Sinterklaas bananenbrood

Sinterklaas kruidnoten bananenbrood

Eten en vooral koken was voor mij eigenlijk altijd een noodzakelijk kwaad. Om eerlijk te zeggen kwam ik de pauzes op het voortgezet onderwijs door op Vanille kwark en Lange Vingers. In het studentenhuis stond zeker 1 keer in de week Brinta op het menu. Ik vond het lekker, het was eenvoudig, voedzaam en goedkoop. Wat wil je nog meer. Gelukkig hield ik veel van salades en fruit dus kreeg ik toch de nodige vitamines binnen.

En juist ik kreeg een dochter, Muys, die het niet goed doet op tarwe en koemelk. Ook mocht zij een tijdje geen suiker. Dan word je toch echt met je neus op de feiten gedrukt. De eerste keer boodschappen doen koste me 1,5 uur. Alle ingrediënten moest ik lezen. Zo veel producten die we niet meer mochten gebruiken. En vooral de verwennerijtjes, traktaties en extraatjes konden niet meer. Dat is einde van het jaar, met de feestdagen in zicht, geen grapje. Dus moest ik, ‘Brinta’ student, creatief worden met eten. Maar gelukkig zijn er zoveel dingen die wel kunnen. Gezondere en erg lekkere alternatieven.

Een heel leuk recept voor kruidnoten bananenbrood kwam ik tegen op Lekker eten met Linda. Het foodblog van een oud vriendinnetje van me. De eerste keer dat ik reageerde op een recept dat ik van haar had uitgeprobeerd antwoorde ze dan ook terecht met: Maar jij at vroeger toch alleen Brinta?! Dat klopt Linda! En nog steeds ben ik vooral goed in salades en laat ik alles vallen als mijn lief Mark binnen komt terwijl ik sta te koken. En…. eigenlijk is hij ook degene die onderstaand recept van je heeft gemaakt. Ik ben vooral erg goed in eten! Maar één ding is zeker. Met pakjesavond hebben wij kruidnoten bananenbrood bij de thee. Verheug me nu al op het verrukte gezicht van Muys als ze een hap neemt. Smullen! En wij doen lekker mee.

Ingrediënten:

 • 3 eieren
 • 3 rijpe bananen (hoe rijper ze zijn hoe zoeter de smaak)
 • 5 medjoul dadels
 • 100 gram kruidnoten (in ons geval speltkruidnoten) + 10 losse nootjes voor de decoratie
 • 50 gram speltmeel
 • 200 gram amandelmeel
 • 1,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
 • 1 eetlepel koekkruiden
 • Snufje zout
 • ¼ theelepel nootmuskaat
 • Bakpapier of olie om je bakblik mee in te vetten
 • Cakeblik

Voor de bereidingswijze van dit heerlijke recept verwijs ik graag naar: http://www.lekkeretenmetlinda.nl/kruidennoten-bananenbrood/

kruidnoten bananenbrood, sinterklaas bananenbrood, sinterklaas kruidnoten bananenbrood

 

Deel dit artikel
[addtoany]
Tags: