Fold

Save The Duck

Save The Duck – sustainable en animal friendly

Soms kom je een merk tegen waarbij niet alleen het product prachtig is maar de bedrijfsfilosofie misschien nog wel mooier. Save The Duck is er zo eentje. Dit toffe jassenmerk volgden we al een tijdje maar dankzij de relatief hoge prijzen voor kinderjassen durfden we niet in te stappen. Tot dit jaar. Want soms moet je gewoonweg je hart volgen. Zeker bij iets waar je voor meer dan 100% achter staat.

Maar waarom is dit jassenmerk dan zo bijzonder? Omdat zij een heel duidelijke bedrijfsstrategie hebben waarbij ze streven naar een duurzame wereld met producten die diervriendelijk zijn en eerlijk worden geproduceerd. Dit is de fundering van alles wat ze doen. Daarbij zoeken ze naar nieuwe technische mogelijkheden.

PLUMTECH®, technische dons

Zo hebben ze bijvoorbeeld PLUMTECH® ontwikkeld. Dit is een technische vezel met de fluffiness van dons en de voordelen van een technische voering. Het is dan ook lekker soepel en licht van gewicht zoals je van dons gewend bent maar je kunt het makkelijk wassen, droogt snel en is super ademend. Het behoudt je lichaamstemperatuur en is comfortabel. En niet geheel onbelangrijk. Op deze manier hebben ze heel wat kuikens gered van een vreselijke dood. Dankzij de ontwikkeling van PLUMTECH® heeft Save The Duck in 2016 zelfs de PETA Innovator for Animals Award gewonnen.

Verder is de polyester die ze gebruiken gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Uit testen en certificaten blijkt dat deze manier van produceren aan de hoogste criteria van sustainabilty en milieu-eisen voldoet. Deze gerecyclede materialen hebben een TEXTILE EXCHANGE GRS. certificering.

Dit zijn maar twee van de dingen die zij doen voor een beter milieu. Want ze doen meer. Zo is er een collectie waarbij de stoffen gemaakt zijn van gerecyclede visnetten. Zo tof dat een bedrijf zich zo inzet in het vinden van nieuwe manieren van produceren waarbij het milieu ontzien wordt. Naast zoeken naar innovatieve productieprocessen wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan organisaties die zich inzetten tegen dierenleed en voor het behoud van de natuur.

Code of Conduct

Uiteraard wordt er ook goed voor de mensen gezorgd die ervoor zorgen dat de Save The Duck artikelen in de winkels komen. Hier heeft het bedrijf een Code of Conduct voor ondertekend. Want mensen die kleding maken verdienen respect. Zij verdienen een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. Dit bedrijf maakt zich daar meer dan hard voor.

Nu begrijp je misschien waarom een Save The Duck jas iets duurder is. Hiervoor heb je wel een duurzaam en eerlijk product waarbij de look en feel hip en tijdloos is. Het is een jas die met goede zorg van de één doorgegeven kan worden naar de ander. Hij is comfy, waterafstotend en makkelijk te wassen.

Op dit moment hebben we vier prachtige jassen van dit merk in onze collectie. We hopen natuurlijk dat jullie net zo enthousiast zijn en dat we dit volgend jaar winter kunnen uitbreiden. Zodat we nog meer eenden kunnen redden, mensen kunnen voorzien van eerlijke arbeidsomstandigheden en het milieu kunnen ontlasten.

Save the Duck meisjesjas, Save the duck Giga, meisjes winterjas, meisjeskleding, sustainable, parka, save the duck

Meisjes winterjas GIGA navy blue

Save the duck kinderjas, kinder winterjas, Save the Duck giga, sustainable. diervriendelijkUnisex kinderwinterjas GIGA army groen

 

Save the Duck Mega, jongens winterjas, boys winter coat, sustainable, jongenskleding, waterdicht

Jongens winterjas MEGA navySave the duck Fury, reversible, meisjsjas, meisjes winterjas, fake fur, meisjeskleding, sustainableReversible meisjes winterjas FURY groen

Deel dit artikel
[addtoany]