Fold

Parkland sustainable backpacks

Parkland duurzame kinderrugtassen

Ben jij net als ik dol op rugtassen? Ze zijn namelijk niet alleen superhip maar ook nog eens ontzettend praktisch. Zeker wanneer je kid op de fiets naar school moet. Want zo’n tas op je rug is nog altijd veiliger dan eentje die je over je schouder hangt of aan je stuur bungelt. En op een of andere manier zijn snelbinders heel erg uit de mode. Hoe dan?

Het duurzame zusje van Herschel

Nu waren wij al een tijdje op zoek naar toffe kinderrugzakken. Backpacks met een mooie uitstraling en een goed verhaal. En….. die hebben we gevonden hoor. Sinds een week hebben we het toffe merk Parkland in de winkel. Dit zusje van het bekende Herschel maakt duurzame rugtassen. De buitenkant van de Parkland sustainable backpacks is gemaakt van gerecyclede PET flessen. Een supergoed initiatief als je het mij vraagt. Het is goed dat er bewuster omgegaan wordt met onze consumptie en dat er bedrijven zijn die kijken hoe we van weggegooide producten iets nieuws en moois kunnen maken.

gerecyclede PET flessen

In principe worden de kinderrugzakken op dezelfde manier vervaardigd als normale polyester backpacks alleen is de eerste stap anders. En dit is nu net de belangrijkste. De polyester wordt gemaakt van plastic waterflessen die worden versnipperd en daarna omgesmolten tot draden. Hiervan wordt de polyester stof geweven. Een leuk en belangrijk weetje, toch?

Naast duurzaam zijn de kinderrugzakken van Parkland ook nog eens mooi om te zien. Ze zijn er in prachtige uni kleuren maar ook in superhippe en toffe printjes. Om verliefd op te worden. Daarbij zijn ze er in verschillende maten die allemaal voorzien zijn van padded en verstelbare schouderbanden en verschillende vakken. Zo kun je hoe klein of groot je ook bent organised door het leven.

Parkland Edison

Voor de kleintjes is er de Edison. Ideaal voor de eerste jaren basisschool en voor de peuterschool. Het formaatje is zo dat je peuter of kleuter de tas zelf kan dragen en dat er een broodtrommeltje, een bakje voor een fruitje, een drinkbeker en nog iets extra’s in kan. Deze zijn er in leuke printjes waardoor je mini en jij er blij van worden.

Parkland Bayside

Een maatje groter is de Bayside. Tof voor kids t/m groep 8. Er is plek voor het lunchpakket en drinken maar ook genoeg ruimte voor een A4 map en wat gymspullen. Ook hier hippe prints waarmee je kunt aankomen. Very cool! En dat wordt op die leeftijd steeds belangrijker.

Parkland Kingston

Maar ook aan de tieners is gedacht. Hier hebben we voornamelijk gekozen voor uni kleuren want te veel opvallen dat kan natuurlijk niet. De backpacks voor deze grote kids heet Kingston. Deze is weer een slagje groter en heeft een vak waar je een 15’inch laptop in kunt doen. Dat is heel handig aangezien er steeds meer laptop onderwijs is.

Ook goed om te weten is dat de sustainable bags van Parkland waterafstotend zijn. Zo ben je er zeker van dat je spullen niet meteen doorweekt zijn bij een klein buitje!

Ik ben erg benieuwd wat jullie van de backpacks vinden? Welk printje is de favoriet van je mini? Let me know.

parkland sustainable backpacks, duurzame kinderrugtassen

duurzame meisjes rugtas, girls backpack, Parkland Bayside Eyeballs, parkland girls backpack, girls backpack

Parkland sustainable backpacks, duurzame kinderrugtassen

Parkland Backpack Kingston, kinderrugzak, unisex kinderrugzak, duurzame kinderrugzak

 

Deel dit artikel
[addtoany]