Fold

Olifantenparade Laren

Het is vakantie en de kids zijn dus 6 weken vrij. Dat is soms best een uitdaging. Naast de 2 weken die je lekker weg bent met het gezin wordt de BSO ingeschakeld. Maar ook logeerpartijtjes bij opa & oma zijn niet van de lucht. Daarnaast is er nog genoeg tijd voor leuke gezellige uitstapjes. En die hoeven niet altijd heel duur en ingewikkeld te zijn. Afgelopen donderdag ben ik met de kids (zelfs puberzoon Sem ging mee) naar Laren geweest om olifanten te zoeken.

Elephant Parade

Olifanten zoeken? In Laren? Ja, ik hoor je denken.  Maar het is heus waar. Geen gewone olifanten hoor, maar vijftig olifantenbeelden die beschilderd zijn door lokale en internationale artiesten. Deze olifanten behoren tot de Elephant Parade die haar 10-jarige jubileum hier viert in samenwerking met de gemeente Laren en Singer Laren. Dit zorgt voor een kleurrijk straatbeeld waarbij de ohhhss… en ahhh… niet uitblijven. Vol enthousiasme zijn we van olifant naar olifant gehobbeld en daar natuurlijk behoorlijk wat foto’s gemaakt.

Singer Laren

De mooiste olifanten van de olifantenparade staan in de tuin van Singer Laren waar je op zondag tussen 11.00 en 16.30 je eigen kleine olifantje kunt beschilderen. Deze koop je voor 15,- euro waarna je in het atelier aan de slag kan. Een groot deel van deze opbrengst wordt besteed aan het beschermen van de Aziatische olifant.

Natuurlijk kun je zelf op onderzoek uitgaan en de olifanten zoeken. Maar er is ook een route die je kunt lopen zodat je er zeker van bent dat je alle kunstwerken ziet. Dit is echt wel een aanrader. De route vind je in deze link: https://www.singerlaren.nl/informatie/Elephant_Parade_Laren_

De befaamde Larense poffertjeskraam

Uiteraard brengt de route je ook langs de befaamde Larense poffertjeskraam. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik die al in het vooruitzicht had gesteld voordat we vertrokken. (zou mijn puber alleen voor de poffertjes zijn mee gegaan? Je zou het bijna denken). Dus zaten we rond lunchtijd gezellig op de houten stoeltjes en werd onze bestelling door geroepen naar de bar en de poffertjesbakkers. In no time zaten we achter een heerlijk portie poffertjes met boter en een heleboel suiker. Genoeg energie om onze tocht langs de laatste olifanten te vervolgen.

’s Avonds bij het eten passeerden de mooiste olifanten nog een keer de revue. We beloofden papa plechtig nog een keer te gaan (jaja… met poffertjes). En dat kan de olifanten, staan er nog tot 30 september. Voor het slapen bespreken we altijd nog even wat het leukste was vandaag. En… je raadt het vast: De olifanten!

Zo simpel kan het dus zijn. Een heerlijk uitje bij ons om de hoek!

Laat je me weten welke olifant je het leukste vond als je geweest bent? Foto’s zijn welkom!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel
[addtoany]