Fold

Naïf no-nonsense skincare

Naïf skincare voor de gevoelige babyhuid

Het badritueel met mijn mini’s vond ik vroeger heerlijk. Ook al is het wat jaren geleden maar ik herinner me het nog goed. Een moment van onverdeelde aandacht voor en intiem contact met je ukkie. Eerst badderen en dan dat glibberige lijfje zachtjes afdrogen en insmeren. Dat laatste was bij mijn kids een MUST omdat ze allemaal een extreem droge eczeemhuid hadden. Natuurlijke en milde huidverzorging voor baby’s wat had ik daar behoefte aan!

Want veel van wat er toen (ik ben nl. al heel oud) op de markt was wekte alleen maar allergische reacties op. En omdat vet houden de enige remedie is tegen ontstoken eczeemplekken zweerde ik op een gegeven moment bij de vette zalf van de huisarts. Dus voor mij geen lekker ruikend zacht ukkie maar een plakkerige aanvoelende lieve mini.

Gelukkig is er veel veranderd en is er nu dus Naïf No-Nonsense skincare. Hoe leuk is het om te weten dat dit merk in 2012, heel geëmancipeerd, is opgericht door 2 heren: Jochem Hes en Sjoerd Trompetter. Deze mannen kregen op hetzelfde moment te horen dat ze vader werden. En zo kwamen ze terecht in de wereld van de babyverzorging, waarbij ze enigszins verbaasd opmerkten dat kwaliteit daarbij niet zo belangrijk was. Dat moest dus duidelijk anders!

Natuurlijke babyverzorging

De wereld van babyverzorging moest veranderen.  Dit leidde tot de geboorte van Naïf Skincare. Huidverzorging op basis van milde natuurlijke ingrediënten. Fijn is dat we alle ingrediënten makkelijk kunnen uitspreken zoals avocado en zoete amandelolie. We kunnen ons dan ook een prima voorstelling maken van wat er in de producten zit. Wel zo eerlijk en overzichtelijk.

Alle producten zijn dermatologisch getest, PH neutraal en hypo-allergeen. Voor het geurtje is een synthetisch parfum gebruikt. Hier is bewust voor gekozen omdat dit het enige parfum is wat allergeen-vrij is. Zodat je mini wel lekker ruikt van de Naïf producten maar niet reageert op het parfum. Uiteraard zijn ze diervriendelijk en vegan.

Niet alleen voor baby’s maar ook voor je peuter en kleuter

Binnen de Naïf skincare voor baby’s zitten eigenlijk alle producten die je nodig hebt. Je kunt ze gebruiken voor de allerkleinsten maar ook als je mini al wat groter is. Voor de pasgeboren baby’s is de badolie heerlijk. Daarna droog je hem/haar af en smeert hem/haar zachtjes in met de verzorgende babyolie. Deze babyolie kun je ook prima als babymassageolie gebruiken. Lijfelijk contact is voor de kleintjes super belangrijk. Het geeft ze een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Daarnaast houdt een massage de spieren soepel, helpt het de spijsvertering en ontspant het. Goed idee om te doen zo vlak voor het slapen gaan. Maar wordt je mini wat groter dan is er de heerlijke wasgel, de shampoo en bodylotion.

Een echte topper voor mini’s met een droge of eczeemhuid is de nurturing cream. Deze kun je dagelijks gebruiken om de huid vet te houden en zo ontstoken eczeemplekken tegen te gaan. Maar hij is ook ideaal voor schrale wangen en rode billen. Deze crème staat ook bij mij nog steeds in de badkamer. Want ondanks dat mijn kids toch echt 8+ zijn is hun huid nog steeds erg gevoelig. Smeren hoort dan ook nog steeds tot het dagelijkse ritueel. En de droge plekken smeren we in met de Naïf Nurturing Creme.

De Naïf baby huidverzorgingsproducten zijn naast natuurlijk en no-nonsense ook nog eens mooi verpakt. Daarom is het een geliefd kraamcadeau. Het is praktisch, verzorgend en staat mooi op de plank. Wat wil je nog meer?

 

 

 

Deel dit artikel
[addtoany]