Fold

Koken met Keet

Melted Tuna Wrap

Het avondeten is altijd een ding! Mag ik vragen hoe vaak jullie in de week ‘gatver’ eten? Ik zeker 3 tot 4 keer in de week. Met 3 kids is het al helemaal lastig. Want wat de één lust vindt de ander niet lekker. En waar de één van gaat juichen moet de ander huilen. Toegegeven…. Ik ben zelf ook niet de makkelijkste. Toch proberen we regelmatig wat anders uit. En…. we hebben weer een winnaar. Eentje waar de hele familie van smult: de melted tuna wrap.

Dit recept is lekker zomers en eenvoudig te maken. Dat kan ik makkelijk zeggen omdat hubby en Keet het koken voor hun rekening nemen. Keet wil kok worden en vindt het heerlijk om te helpen met snijden en in pannen roeren. In dit geval een aartje naar haar vaartje. Want mama en koken is geen goede match. Omdat afgelopen zondag weer zo’n gezellig gekeuvel in de keuken was en we daarna heerlijk gesmuld hebben wil ik dit recept graag met jullie delen. Maar eigenlijk gaat alle eer naar Keet.

Benodigheden:

 • 2 blikken tonijn in zonnebloemolie a (160 gr)
 • rode uien 2 stuks
 • de enige echte Granny Smiths, 2x
 • 6 el mayonaise (wij nemen altijd yogonaise, is wat frisser van smaak)
 • 8 grote wraps
 • 400 gr spitskool (gesneden uit een zak, dat is makkelijker)
 • 15 gr verse peterselie
 • ½ el witte wijnazijn
 • 100 gr geraspte pittige geitenkaas (maar mag ook Goudse oude kaas 48+ zijn)

What to do?

En wat doen we nu? Ik zal je er stap voor stap doorheen loodsen. Ik heb zondag heus wel goed opgelet. There we go:

 1. Versnipper de uien en snijdt de appels in kwarten. Je verwijdert het klokhuis van de appels en snijd ze dan in blokjes van ongeveer 0,5 cm. (Dit doe je in opperste concentratie met het puntje van je tong naar buiten).
 2. Dan doe je de tonijn in een zeef en laat hem uitlekken. Daarna doe je het in een kom en vermeng je deze met de helft van de appels, de uien en de helft van de yogonaise. Je brengt hem eventueel nog meer op smaak met een beetje peper (proeven is dus een must).
 3. Nu pak je een wrap. Daarover heen strooi je wat kaas en verdeel je het appeltonijnmengsel. Dan komt het aan op je vouw- en rolskills. Je vouwt de onder- en bovenkant van de wrap iets over de vulling om lekken te voorkomen. Nu rol je de wrap zo strak mogelijk op. Heb je mooie rolletjes? Dan leg je ze in de grillpan en grill je ze ongeveer 5 minuten in delen.
 4. Tussendoor maak je een lekkere dressing. Hiervoor meng je de rest van de yogonaise met de wijnazijn en voegt eventueel wat peper en zout toe. De verse peterselie snij je fijn en meng je met de spitskool, de rest van de appels en de dressing. Deze heerlijk frisse salade serveer je bij de wraps.

Succes verzekerd! Tenminste bij ons wel.

Heb jij nog leuke tips?

Laat je het me weten als je de Melted Tuna Wrap hebt uitgeprobeerd? Ben namelijk erg benieuwd wat je van deze dinnertip vindt.
Maar misschien heb jij ook wel zo’n heerlijk, easy going recept dat de hele familie lust en wil je die graag met ons delen. Dat kan! Stuur hem dan naar info@stoerkids.nl. Dan pass ik hem door aan mijn keukenprins en zijn kleine keukenprinses. Is het ook bij ons een succes dan deel ik hem met liefde via ons blog. Dus kom maar door met al die heerlijkheden.

melted tuna wrap, koken met keet, receptEen uitje snijden is niet favoriet, daar krijg je namelijk prikogen van!

 

koken met keet, Melted Tuna WrapOpperste concentratie bij het snijden van de appels.

 

melted tuna wrap, koken met keetBeetje peper en een snufje zout.

 

De dressing gaat door de spitskoolsalade.

 

Oprollen van de wraps waarna ze in de grillpan kunnen.

 

Melted tuna wraps, koken met keetDe wraps gaan in de grillpan.

 

Eet smakelijk de melted tuna wrap is ready!

Deel dit artikel
[addtoany]