Fold

Kippins eco-friendly and fun!

 Kippins eco-friendly en hippe babyproducten

I got a new crush! Nu ben je natuurlijk ontzettend nieuwsgierig, toch? Het was namelijk liefde op het eerste gezicht met de tutdoekjes en rammelaar van Kippins. De hippe babyproducten van dit mooie Australische merk zijn namelijk net even anders en fun.  Daar hou ik van. Maar toen ik wat verder keek zat er ook nog eens een prachtige filosofie achter. Dan heb je me helemaal.

Knuffeldoekje

Want Heather & David Rowland hadden een missie die begon met een ‘Blankie’. Het is namelijk bewezen dat baby’s die een knuffeldoekje hebben minder last hebben van verlatingsangst, zich veiliger voelen en makkelijker in slaap komen, ook als ze tussendoor een keertje wakker worden. Niet zo gek want zo’n lief vriendje heeft de geur van thuis, het is lekker knus en veilig wanneer je het dicht tegen je aan houdt. (Mijn ondertussen grote meisjes mini’s hebben die van hun nog steeds in hun bed liggen. Maar sttt…. dat mag ik waarschijnlijk niet verklappen).

De Kippins Cuddle Blankies moesten meer worden dan ‘just a blankie’. Het moesten bijzondere karaktertjes worden met een heel eigen ik. En dat is goed gelukt! Ieder knuffeldoekje heeft zijn eigen naam en look. Je kunt er duizend en een verhaaltjes bij verzinnen. Just use your imagination. Er is er altijd wel eentje die bij je mini past.

GOTS gecertificeerd

Maar dat is nog lang niet alles. Dit Australische stel is zich enorm bewust van wat voor impact een productieproces kan hebben op onze aarde. Het mooie is dat ze dit juist bij babyproducten doen want deze mini’s zijn onze toekomst. We moeten zuinig zijn op de planeet. We zouden onze manier van leven aan moeten passen zodat we een schonere en eerlijke wereld achterlaten voor onze mini’s. Dit houdt in dat alle producten eco-friendly gemaakt zijn. Er wordt gebruik gemaakt van de zuiverste biologische katoen en veilige inkt op waterbasis. Dit is ook nog eens beter voor het tere huidje van je mini want dat komt nu niet in contact met chemische en giftige stoffen. Daarnaast wordt er ethisch geproduceerd. Bij iedere schakel in het productieproces zijn de arbeidsomstandigheden goed en de lonen zoals ze horen. De producten zijn handmade en hebben een GOTS-certificering. Een mooie PLUS toch?!

Nog een leuk weetje! In Australië zeggen ze ‘having a kip’, dit betekent slapen gaan. Omdat deze little fellows je mini helpen bij het slapen hebben ze ze Kippins genoemd. Fun!

Tof kraamcadeau

Het is jammer dat mijn mini’s ondertussen 8, 10 en 15 zijn. Dus geen nieuwe knuffeldoekjes voor hun. Maar er worden natuurlijk nog steeds mini’s geboren in mijn omgeving. Dus ik heb weer een super hip kraamcadeau wat ook nog eens verantwoord is. Wist je dat ze naast tutdoekjes ook toffe rammelaars hebben? Hierbij kun je de bijtring los halen en beide apart gebruiken. Ook dat is een te gek babycadeau. Het wordt alleen lastig kiezen welk karakter bij de nieuwe mini past. Heb jij al een favoriet?

knuffeldoekje, cuddle blankie, GOTS, organic, kraamcadeau, Kippins, Banjo Kippin Cuddle blankie

Kippins, knuffeldoekje, tutdoekje, Cuddle blankie, GOTS, eco friendly, kraamcadeau

cuddle blankie, tutdoekje, knuffeldoekje, kippins

rammelaar, kraamcadeau, babycadeau, kippins, eco-friendly, gotsknuffeldoekje, tutdoekje, kraamcadeau, Bam Kippin Cuddle Blankie, Kippins

rammelaar, kiplet rattle, babycadeau, kraamcadeau

knuffeldoekje, tutdoekje, Cuddle Blankie, Splits Kippin cuddle blankie, Kippins, kraamcadeau

Deel dit artikel
[addtoany]