Fold

Kinderfeestje Pakketje Plezier

Kinderfeestje van Pakketje Plezier

5 juni was Muys jarig. Op dat moment leek het wel verjaardagshoogseizoen. Want op iedere gewenste datum gaf, of een van de vriendinnen al een partijtje, of had de kinderfeestje-leverancier geen plek. Daarom besloten we haar partijtje uit te stellen tot september. Maar dan moest het natuurlijk wel een knalfuif worden! Maar gaan we bootcampen of….theater en dans doen? De keuze viel op de laatste. Wat niet zo heel raar is aangezien Muys nog geen seconde stil zit en het liefst de hele dag door huis danst. Daarbij worden we regelmatig getrakteerd op hele voorstellingen. Dus hebben we de bewuste party dag Romy van Pakketje Plezier uitgenodigd om het feestje vorm te geven. En dat kan deze dramatherapeut & dans- theaterdocente als de beste.

Het enige wat er nodig is voor dit theater- en dansfeestje is zo’n 15 m2. Als je dit niet thuis hebt dan kan Romy hier ook voor zorgen. Gelukkig hebben we boven de winkel een prachtige ruimte die we omtoverde tot gezellige feestlocatie. Hier ontvingen we Muys d’r 6 vriendinnen en met haar zusje er bij hadden we een club van 8 giechelende eigenwijze meiden. Heerlijk. We starten het feestje met het traditionele toezingen van de jarige, versieren van een cakeje en natuurlijk de cadeaus. En na een half uurtje kwam Romy.

Theater en dans

Zij maakte op een heel natuurlijke en relaxte manier contact met de girls en legde uit wat de bedoeling was. Theater en dans is voor sommige toch echt heel spannend. Je moet bewegen, iets spelen terwijl er mensen kijken. Behoorlijk uit de comfort zone van een aantal. Zeker wanneer je weet dat er aan het einde een voorstelling voor de ouders gegeven wordt. Brrr… eng!

Vervolgens begint ze in een kring met wat spelletjes die al wat theater in zich hebben. Hierbij kun je meteen degene er uit halen die er echt ongemakkelijk van worden. Er wordt wat zenuwachtig gegiecheld. Maar door de manier waarop Romy hier mee omgaat zie je dat zelfs de meest onzekere zich steeds meer op zijn gemak gaat voelen. En in no time doet iedereen met een big smile mee. Want niets is gek en je mag zijn wie je bent. En dat gevoel geeft ze je ook echt.

Nadat de eerste spanning er af is wordt er geoefend met een dansje. Ook dit is voor de een makkelijker dan voor de ander. Maar ook hier wordt ieder protest omgezet in iets positiefs waardoor ik alleen maar glunderende koppies zie met lekkere rode wangen. Verhit van de inspanning was het nu wel tijd voor wat drinken en een chipje.

Daarna is het theater aan de beurt. Er worden tweetallen gemaakt. De voorste doet zijn armen in zijn zij en hier steekt de ander zijn armen door. Met zijn tweetjes zijn ze 1 persoon waarbij de een de gebaren en de ander de stem doet. Dit zorgt voor hilarische taferelen. Maar nu moet er nog geoefend worden voor de voorstelling. Er worden definitieve tweetallen gemaakt. En met een beetje begeleiding van Romy verzinnen de meiden zelf een toneelstukje. Ze mogen zelf beslissen wat ze spelen en dat wordt creatief in elkaar geschoven tot een geheel. Zelfs voor degene die het echt te spannend vindt wordt samen een mooie oplossing bedacht zodat ze toch mee kan doen maar minder in beeld is. Een prachtig proces.

Een heuse voorstelling

Er is nog even tijd om te oefenen en dan moeten de girls zich toch echt klaar maken voor de voorstelling. Romy heeft een aantal hoedjes en andere gadgets meegenomen. Ook is er schmink. Als de meiden zich opmaken, leg ik de rode loper uit voor de ouders die nu stukje bij beetje binnen druppelen. Ze moeten nog even wachten tot ze gehaald worden door de jarige maar dan is het zover. We mogen genieten van een prachtige hilarische voorstelling van 8 topmeiden. Die met plezier en vol overgave hun ding doen. Er is geen gêne alleen een hop lol.

Bedankt Romy voor dit pracht kinderfeestje. Muys heeft genoten en was helemaal in haar sas. En zij niet alleen alle meiden vonden het super leuk. En ik… ik was blij dat ik er de hele tijd bij mocht zijn. Petje af voor de manier waarop jij op zo’n natuurlijke rustige manier ieder kind in zijn kracht weet te zetten. Echt een top middag. Met recht een Pakketje Plezier.

 

kinderfeestje

cadeautjes, kinderfeestje

cakejes versieren, kinderfeestje

Romy, pakketje Plezier, kinderfeestje, theater

dans kinderfeestje, pakketje plezier

theater kinderfeestje, kinderfeestje

pakketje plezier, kinderfeestje

kinderfeestje, pakketje plezier

kinderfeestje, theater en dans, pakketje plezier

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel
[addtoany]