Fold

Je Ne Sais Quoi meisjeskleding

Je ne sais quoi! meisjeskleding

Je ne sais quoi! Is Frans voor: ik weet niet wat! Wat eigenlijk een beetje een eigenzinnige en eigenwijze houding is. Zo kun je de kleding van dit nieuwe meisjesmerk wel omschrijven. Het is namelijk gemaakt van prachtige stoffen, heeft een girly flair en stoere details zoals de ruwe afwerking. Juist het feit dat het her en der een beetje schuurt maakt het eigenzinnig. De meisjeskleding van Je ne sais quoi heeft een heel eigen en herkenbaar handschrift. Super tof maar wie zit hier nu achter? Ben je ook zo nieuwsgierig?

Bianca ter Borch is de leading lady achter Je ne sais quoi. Dat ze een dansachtergrond heeft vermoedde ik al. Dit is namelijk goed te zien in de zomercollectie van dit seizoen. Ze geeft ruiterlijk toe dat dans een inspiratie op haar moodboard was. Niet zo gek als je bedenkt dat ze na 11 jaar dansen, waarvan 3 jaar dansacademie, haar dansschoenen aan de wilgen moest hangen door een rugblessure. Dan zit dansen echt wel in je DNA.

Passie voor kindermode

Door deze tegenslag kwam ze bij haar andere grote passie mode. Ze studeerde af aan de Kunstacademie als modevormgever. Daarna hield ze zich voornamelijk bezig met vormgeving, styling, presentatie en verkoop van dameskleding in het midden en hoog segment. Tot ze bij een kindermodelabel kwam te werken en ook nog moeder werd. Dit gaf haar een nieuwe kijk op vormgeving en nieuwe inspiratie. Dus besloot ze, lekker stoer, op eigen houtje verder te gaan in de kindermode.

Volgens Bianca zit er zoveel moois en inspiratie in kindermode. Daarvan kan ze lekker veel kwijt in een collectie. Het leuke is dat haar achtergrond zichtbaar is in de collecties evenals haar eigen handschrift. Daarbij is ze dol op mooie materialen. Jij toch ook? En vindt ze dat kinderkleding comfortabel en draagbaar moet zijn. Je moet je er fijn in kunnen bewegen.

Fairfashion made in Nederland

Zo leuk om te horen hoe zij heel kleinschalig is begonnen. Ze ontwerpt de hele collectie zelf maar maakt ook de samples, doet de fotografie en de styling. In het begin produceerde ze ook alles zelf waardoor ze niet meer dan 2 winkels kon bevoorraden. Op dit moment werkt ze nauw samen met een productiebedrijf in Nederland waardoor er meer winkels zijn die dit leuke meisjesmerk kunnen verkopen. Yay, daardoor hebben wij het nu in de winkel! Het is natuurlijk te gek om te zien dat alles nog steeds fairfashion geproduceerd wordt in ons eigen kikkerlandje.

De bedrukking op de meisjeskleding doet Bianca ook nog steeds zelf. Dit gebeurt in de werkplaats met de hand/zeefdruk. Hierdoor kan het zijn dat de prints een beetje van elkaar verschillen. Maar dat maakt het nu juist zo uniek en bijzonder, dat zo’n oud ambacht gebruikt wordt om hippe fashion mee te  maken.

Vind je ook niet dat sommige dingen nog leuker worden als je de achtergrond weet? Dat heb ik wel. Ik vond de Je ne sais quoi meisjeskleding al te gek vanaf het moment dat ik het zag maar doordat ik dit nu weet krijg ik er nog meer gevoel bij. Heb jij dat ook?

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel
[addtoany]