Fold

Een idyllische kerst?…

De gekte van Sinterklaas is net voorbij en we maken ons klaar voor de feestdagen. Kerst en de jaarwisseling liggen in het verschiet. Supergezellig maar ook stressvol. Want hoe mooi en idyllisch de plaatjes rond deze dagen ook zijn er gaat doorgaans een hoop geregel aan vooraf en dat geldt niet alleen voor dat gezellige kerstdiner thuis. Want voor het zover is hebben de kids kerstfeest op school, jij een kerstborrel van je werk en moet je ook nog aanschuiven bij het kerstdiner van je allerliefste hubby. Als je niet oppast is alles ook nog op dezelfde dag.

Glitterjurken en vlinderdasjes

En als het alleen bij aanschuiven blijft. Maar nee… de kids moeten allemaal iets te eten meenemen. Dus ga je een uurtje eerder van je werk, haalt alle ingrediënten en flanst wat gezelligs in elkaar. Snel de kinderen van de BSO halen en in hun kerst-outfit hijsen. Deze heb je de dag ervoor op de valreep nog even gescoord. Want die glitterjurk en dat mooie overhemd horen er natuurlijk bij. De haren worden nog even snel gevlochten met mooie linten en de coupe van je zoon maak je af met wat glittergel. Net op tijd heb je alles klaar en zet je ze bij school af. Blijft nog even genieten van het kinderkoor. Dan race je naar huis, haal je even diep adem, neemt een broodje en haalt de kids na een uurtje weer op. Deze hebben genoten! En zijn nog lang niet uitgestuiterd.

Oeff…. Die kerstborrel

Voor die kerstborrel met je collega’s moet je een presentje meenemen van ongeveer 10 euro. Deze worden per bingo verdeeld. Dat moet dus wel iets goeds zijn want met een prul kun je natuurlijk niet aankomen. Pfff….. na uren dubben koop je besluiteloos toch maar die foute kerstbeker.

Maar dan ben je er nog niet want ook jouw outfit moet tiptop. Niet alleen voor die kerstborrel maar ook voor het kerstdiner bij het werk van je partner. Je moet natuurlijk wel goede sier maken. Dus toch maar even naar de winkel voor iets nieuws. Wordt het een mooie jurk of toch die kekke flared broek met mooie top. Daar horen eigenlijk nog een paar hakken bij. Oeps… die uitgroei kan ook niet meer dus even kijken of ze bij de kapper nog tijd hebben. Die is knetter volgeboekt maar heeft nog net een gaatje op een voor jouw onmogelijk tijdstip. Toch maar doen! Kids maar even naar de buurvrouw zodat jij goed gekapt aan de kersttafel verschijnt.

Het kerstdiner

Alle diners en borrels achter de rug kun je aan de slag met je eigen kerstdiner. Dit gaat redelijk gesmeerd. Vlees heb je besteld bij je favoriete slager dus dat ligt 24 december netjes voor je klaar. Maar de rest. Gekkenhuis in de supermarkt, lange rijen bij de groenteboer en je lievelingskaasje net uitverkocht bij de kaaswinkel. Stress alom… nu ben je ook die overheerlijke kerststol vergeten waar je kinderen zo dol op zijn. Dus maar even terug. Oh en dan is ook de wijn die je wilde hebben uitverkocht. En nu?…..

Herkenbaar? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het optuigen van de kerstboom. Het zoeken naar kerstcadeautjes zo vlak na Sinterklaas. De keuze voor het juiste voor-, hoofd- en nagerecht daarbij rekening houdend met de smaak van iedereen. Dat is bij ons altijd een mega uitdaging. Want die lust dit niet en die vindt dat niet lekker. Voor we met zijn allen goed en wel aan de kerst beginnen hangen de wallen op onze knieën en zit de hartslag van de stress huizenhoog.

Toch een idyllische kerst

Maar met de kerst zelf komt dat idyllische plaatje toch boven. Genieten we met zijn allen van een heerlijk kerstontbijt in onze pyjama’s. Doen relaxt een spelletje met warme choc en maken ons dan klaar voor de komst van geliefde vrienden en familie. ’s Avonds Rocken we around the Christmas tree in onze mooie kerstoutfits en zingen na het diner gezellig kerstliedjes met elkaar.

En dan komt tweede kerstdag. Wij hebben de heerlijke traditie om deze dag met het gezin te vieren in joggingpak. Genieten van alle left overs. Die dag vertragen we, kruipen we in onze eigen cocon en zijn we gewoon lekker met elkaar. Ook dat is genieten. Zo zijn beide dagen mooi in balans en kijken we eigenlijk altijd dankbaar terug op twee hele fijne dagen.

Wij wensen jullie dan ook allemaal prachtige kerstdagen. Geniet van elkaar, met elkaar. Maak mooie herinneringen en koester tradities.

idyllsche kerst, kerstmis

Deel dit artikel
[addtoany]