Fold

Duurzame babykleding

Duurzame babykleding

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker ook in de kindermode. Een goede trend die eigenlijk is ingezet door de babymerken. Zij waren de eerste die een lans braken voor bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke materialen. En nog steeds wordt er, in dit segment, het meeste gebruik van gemaakt en aandacht aan besteed. Vreemd? Ik denk van niet. Want een kleine baby is nog zo puur en hulpeloos.

Doordat je mini nog zo klein en kwetsbaar is wil je daar het allerbeste voor. Het moet super zacht en comfortabel zijn. Uiteraard wil je niet dat er giftige bestanddelen inzitten die op het tere huidje komen. Daarbij denk je als nieuwbakken ouder ook meer na over de toekomst. En wil je het liefst dat jouw mini ook kan genieten van een prachtige natuur als hij /zij ouder is. Over babykleding die is gemaakt door kinderhandjes, onder dwangarbeid of tegen een veel te laag loon wil je al helemaal niet nadenken. Daarom maak je bewust of onbewust de keuze om te kiezen voor organic.

Het leuke is dat er in al die jaren heel veel is veranderd. Er is tegenwoordig binnen de organic babykleding heel veel  keus. Er zijn zoveel stijlen en dus voor ieder wat wils. Daarom zetten we tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week een drietal merken in het zonnetje die organic cotton als basis van hun product hebben maar verder totaal anders zijn.

Little label

Laten we beginnen met een merk van Hollandse bodem, Little Label. Een heerlijk no nonsens merk. Zij maken prachtige basics die niet saai zijn. De newborn collectie is zo zacht en bestaat uit boxpakjes, fijne babybroekjes, overslagtruitjes, shirtjes met een envelophals en lieve tuniekjes. Unie of met een schattige printje. Uiteraard in roze en lichtblauw maar ook in wat hippere en meer unisex kleuren zoals vergrijsd mintgroen en geel. Heerlijk om mee te mixen en matchen binnen dit merk maar ook met de rest van je babycollectie. Een te gek kraamcadeau voor die nuchtere Nederlandse moeder. Goed om te weten is dat ze ook kleding maken voor de grotere kids maar ook fijn ondergoed en prachtige pyjama’s.

Little Label, duurzame babykleding, babykleding, newborn, kraamcadeau, organic cotton

 

Riffle

Dan nog zo’n mooi Nederlands merk: Riffle. Dit zusje van Snooze Baby is een beetje dromerig, een tikje eigenwijs, lieflijk maar ook ondeugend. Heerlijke contrasten die je terug gaat vinden in je mini. De inspiratie voor de prints en kleuren komen uit de natuur. Je vindt er mooie poederpastels met her en der een hardere accentkleur. Comfort is key en de babykleding is dan ook superzacht en uiteraard gemaakt van organic cotton. Cuteness!

meisjes babymutsje, Riffle, Riffle hat, Riffle Hat pink dot, kraamcadeau, organic cotton, GOTS, babykleding

 

Play Up

Nu maken we een klein uitstapje over de grens en vertrekken we naar Portugal. Daar komt Play Up namelijk vandaan. De babykleding en kinderkleding worden lokaal geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden. De collecties worden gemaakt van organic cotton onder een Oeko-Tex Standaard certificering. De babykleding is eenvoudig met prachtige kleine details in voornamelijk toned down kleuren en aardetinten. Het is een beetje klassiek maar toch met een eigenzinnige touch. De fits zijn comfortabel. De tops zijn doorgaans wat wijder van model en je ziet voor de kleine meisjes veel tuniekjes en jurkjes. Een prachtig merk met een heel eigen handschrift. To fall in love with.

Duurzame babykleding, Play Up, babykleding, organic cotton

Deel dit artikel
[addtoany]