Fold

Day In My Life Fotoshoot

Day in My Life fotoreportage

De sneeuw van gisteren deed me terugdenken aan een mooie zondag in februari toen er ook zo’n enorm pak lag. Op die dag hadden we namelijk met Gonda afgesproken om ’s middags een Day in My Life fotoshoot te doen. Op zo’n dag loopt ze mee met je gezin en fotografeert eigenlijk je dagelijks leven. Daardoor krijg je spontane en niet geposeerde foto’s met echte emoties. Je gezinsleven in documentaire vorm. Super spannend natuurlijk want hoe gaat dat er uitzien? Zal het resultaat ook zijn zoals wij denken dat we als gezin zijn? Maar goed de dag begon in elk geval wonderschoon.

Winterfotoshoot

Omdat er zo’n mooi pak sneeuw lag belde Gonda op of ze niet iets eerder kon komen zodat we eerst wat mooie winterse plaatjes konden maken buiten. Je begrijpt dat we daar super blij  mee waren want zo’n kans krijg je natuurlijk niet vaak. Actiefoto’s in de sneeuw door een echte fotograaf. Dat is op zich al een cadeautje. Omdat we op loopafstand van het Corversbos in Hilversum wonen gingen we daar warm ingepakt en met de slee naar toe. Het bos was prachtig, de sneeuw knisperde onder onze voeten en daar… vloog de eerste sneeuwbal om mijn oren.

Met een puberzoon kom je er natuurlijk niet onderuit even flink ingepeperd te worden door hem. Op een open veldje ging het gevecht los. Er werd met de slee geracet en een flinke sneeuwpop gemaakt en Gonda bleef maar klikken. Eigenlijk zonder dat we het door hadden. Lieve Muys haar sok zakte steeds af en ik bleef de laars uitdoen en hem ophijsen. Dat ze daardoor een sneeuwbal tegen haar gezicht kreeg vond ze echt niet tof. Haar tranen en frustraties werden uiteraard ook vastgelegd op de gevoelige plaat. Juist die emotie zorgde voor een prachtige foto.

Lazy Sunday gezinsfotoshoot

Na een uurtje ravotten gingen we naar huis om op te warmen en onze gewone zondagse dingen doen en die zijn niet bijster bijzonder. We zijn namelijk graag thuis met zijn vijven en rommelen wat. Sem gaat aan zijn huiswerk, de meisjes gaan lekker samen spelen, we lezen een boekje, doen de was en lunchen gezellig samen aan tafel. Er wordt wat gestoeid met de meiden, appelflapjes gebakken, er wordt gedanst en toneelstukjes opgevoerd door Muys en Keet. Nu niet wat je zegt heel spannend.

Ondertussen is Gonda maar aan het fotograferen. Je hebt geeneens door dat ze er is. Daardoor loopt zo’n middag heel natuurlijk en ontspannen. Je vraagt je wel af wat ze van zo’n eigenlijk saaie relaxte zondag kan maken. Ik was dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat. Wat was ik verrast toen ik de foto’s zag. Okay… ik sta er niet altijd op mijn voordeligst op maar wat heeft ze de sfeer van ons gezin goed gevangen. Dit is echt zoals we zijn. Zulke foto’s maak je zelf niet en ze zijn daardoor ontzettend dierbaar. Het is echt een kleine documentaire van een dag uit ons leven. Een hele mooie herinnering voor later voor de kids. Gonda bedankt hiervoor!

Je begrijpt dat ik iedereen zo’n Day In My Life fotoshoot zou aanraden. Het is echt heel bijzonder. Veel echter en uit het leven gegrepen. Echt een cadeautje. En ik moet eerlijk bekennen ik bekijk de foto’s nog regelmatig en krijg iedere keer weer een warm gevoel van binnen. Herkenning, liefde en trots op die leuke lieve mensen in mijn leven en het plezier dat we samen hebben. Hieronder laat ik je mijn dierbaarste foto’s zien. Oh en kiezen dat was moeilijk. Ben benieuwd wat je er van vindt.

Gonda heeft ook nog een leuk blog over onze Day In My Life fotoshoot geschreven. Daar kun je lezen hoe zij het heeft ervaren en zie je nog meer foto’s.

fotoshoot, winterfotoshoot

 

 

fotoshoot, Day in my life, gezinsfotoshoot, winterfotoshoot

 

winterfotoshoot, gezinsfotoshoot

 

fotoshoot, day in my life fotoshoot

 

fotoshoot, winterfotoshoot, a day in my life fotoshoot

 

fotoshoot, gezinsfotoshoot, day in my life fotoshoot

 

day in my life, day in my life fotoshoot, gezinsfotoshoot

 

day in a life fotoshoot

 

day in my life, day in my life fotoshoot

 

 

 

Deel dit artikel
[addtoany]