Fold

Bananen chocolade brownie

Ik weet niet hoe het bij jullie is maar wij hebben thuis enorme fruitmonsters. Kilo’s gaan er per week doorheen, waaronder ook bananen. Alleen vinden we deze verreweg het lekkerst als ze nog een klein beetje groen zijn. Het komt dan ook regelmatig voor dat er een paar bruine exemplaren op de fruitschaal liggen waar niemand meer naar om kijkt. Weggooien no way! Want met rijpe bananen kun je heerlijke dingen maken. Zelfs ik! De regelrechte favoriet van mijn girls is de bananen chocolade brownie. Super lekker en erg gezellig om samen te doen. Benieuwd hoe?

Ingrediënten

Dit heb je nodig:

 • 200 gram amandelmeel
 • 2,5 bananen (hoe rijper hoe zoeter de smaak)
 • 3 eieren
 • 65 gram kokosolie
 • 1 theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel zeezout
 • 75 gram walnoten (of hazelnoten of gedroogd fruit)
 • 75 gram pure chocolade 85%
 • 25 gram cacaopoeder

Niet perse nodig maar wel lekker:

 • 1 eetlepel honing
 • 3 druppels vanille extract

>>> En natuurlijk een niet te groot bakblik of platte ovenschaal.

Aangezien de keuken niet mijn meest favoriete plek is en koken zeker niet mijn ding, is voorzichtigheid geboden. In no time kan mijn goede moed omslaan in chagrijn en ben ik echt niet meer te genieten. Daarom zorg ik dat alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid klaar staan. Lekker overzichtelijk. Hierbij krijg ik hulp van 2 lieve koks die alles afwegen. Dan zet ik de oven aan op 180 graden.

Hakken en prakken

Tijd voor het echte werk. Onze kampioen bananenprakken prakt de bananen tot moes. Ondertussen smelt ik de kokosolie en vet keukenhulp nummer 2 de ovenschaal in. De rest van de kokosolie klutsen we met de eieren mee. Daarna giet je het bij de geprakte bananen en klutst het nog eens.

Dan nog zo’n leuk klusje. Het fijn hakken van de pure chocolade en de walnoten. Dit hoeft niet te klein. Het is juist lekker als je tijdens het eten nog echte stukken tegenkomt. Wij vervangen de walnoten voor fijngesneden gedroogd fruit. Mijn dochter Muys kan niet alleen slecht tegen koemelk en tarwe maar noten is ook een ding.

Terwijl de hulpjes aan het hakken zijn doe ik de amandelmeel, het bakpoeder, het zeezout en de cacao in een schaal. Daar voegen we de chocola en walnoten aan toe. Dan gieten we het banaan-eimengsel er bij en mixen we dit door elkaar zodat er een nat deeg ontstaat. Tijdens het mixen voegen we het vanille extract en de honing toe. We scheppen dit natte deeg in de ovenschaal. Je spreidt het uit maar drukt het niet te veel aan zo hou je het luchtig. De brownie bak je in 35 tot 40 minuten gaar.

Lekker smullen!

Laat voordat je gaat smullen de brownie afkoelen, dit voorkomt lelijke blaren. Uiteraard proef je de bananen maar dat vinden wij juist lekker. De suiker in deze brownie is afkomstig van de chocola en de banaan. Maar deze hoeveelheid is vele malen minder dan in een andere brownie. Daarom is het een redelijk gezonde traktatie. Eet smakelijk!

Lijkt het je wat? Of heb je ook zo’n lekker recept met bananen? Dan horen we het graag.

bnanen chocolade brownie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel
[addtoany]