Fold

Embrace Armin

Een aantal weken geleden kwam mijn inmiddels 13-jarige zoon Sem met de vraag of hij naar Armin Van Buuren mocht. Met een vriendje mee. Als overbezorgde ouders werden we hier niet heel blij van. Maar als veelvuldige concertgangers verdiepten we ons nieuwsgierig in het concert dat hij op 30 april zou geven. Dit bleek een sneak preview van zijn nieuwe wereld tour: Embrace te zijn en…. Toegankelijk voor alle leeftijden. Speciaal gedaan zodat Armin zijn jonge fans ook eens konden genieten van zo’n grote show.

Nu was het altijd mijn grootste wens om samen met Sem naar zijn EERSTE concert te gaan. Ik kan me namelijk mijn eerste concert nog goed herinneren. Ik was 12 jaar en ging naar George Michael met mijn moeder en vrienden in Ahoy. Het was echt te gek. Dat we op de terug weg een lekke band hadden maakte de hele avond misschien nog wel spannender. Maar op die bewuste avond is mijn liefde voor concerten geboren en volgde er nog velen. In een breed scala van muzieksoorten. Van Prince (vele malen) tot Marco Borsato, van Jay Z tot de Red Hot Chili Peppers, van de Wombats tot Go Back To The Zoo. Noem maar op. Omdat ik ze te gek vond of uit nieuwsgierigheid. Grote namen of  juist kleinere opkomende bandjes. Zwanger of niet. Alleen een DANCE concert dat had ik nog nooit gedaan.

Dus zat ik op zaterdagavond met mijn lief en zenuwachtige puberzoon in de auto richting de Brabanthallen voor weer een nieuwe ervaring. Jassen & telefoons in een kluisje (het was een sneak preview dus fotograferen en filmen was uit den boze), oordoppen in en….. het grote aftellen kon beginnen. De opening was spectaculair! De start van een hele leuke avond. Met te gekke dansers, goede muzikanten, Mr. Probz, Kensington en  uiteraard Armin Van Buuren met zijn tomeloze energie. Niet te vergeten de lichtshow en de video-animaties achter de DJ-boot. We embraced Armin.

Maar het allerleukste gebeurde na een klein uurtje. Mijn ietwat a-ritmische zoon ging helemaal los. Hij heeft gedanst en gesprongen. In het begin wat schuchter maar al snel zonder zich wat aan te trekken van de rest. Heerlijk om te zien! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heb genoten. Zo werd het eerste concert van mijn zoon en mijn eerste DANCE concert een ervaring om nooit te vergeten. En diep in mijn hart hoop ik dat hij een beetje is aangestoken met het concertvirus. Maar dat denk ik wel. Kensington staat namelijk hoog op zijn lijstje. En ik…..ik ga graag mee! Zolang het nog kan. Zolang het nog mag.

20160430_224944 20160430_224948

Deel dit artikel
[addtoany]
Tags: